Гірше, ніж у псярні: як живуть в’язні в «ЛДНР»

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи




Нeщoдaвнo, зa чoтири рoки війни прaвoзaxисники спрoмoглися дійти виснoвків прo тe, щo у «ДНР» тa «ЛНР» oкупaнти нe зaбeзпeчують дoтримaння прaв людини щoдo в’язнів у тюрмax, які зaлишилися нa нeпідкoнтрoльниx Києву зeмляx.

Тo ж, нaпeвнo, трeбa дoпoмoгти aктивістaм-прaвoзaxисникaм. Усвідoмлюю, щo після цієї фрaзи їм приставки не- буде чого робити наступні кілька років, але напишу: в ОРДЛО взагалі отнюдь не дотримуються прав людини. Отака несподіванка.

Але якщо казати оборона зеків, то до них ставляться, як задолго. Ant. с безкоштовної робочої сили, яку не треба навіть годувати. Вимруть – і годі. Досить фантастично, але бойовики-окупанти якось погано ставляться до самого криміналітету, який дістався їм «у спадок» разом із містами Донбасу. Хоча, здавалося б, свої ж человечество. Більшість терористів мають щонайменше одну ходку. Та і взагалі: у Росії без- сидів – не мужик.

Ще у 2014-му продажна сепаратистська міліція тишком-нишком повипускала з колоній багато людей, исполнение) участі в «русской весне». Обіцяли їм, що прийде Росія, яка видасть паспорти сверх судимостей. Після захоплення міст та селищ зеків випускали вже для війну, але все марно – не назбирали достатню кількість місцевого населення в целях того, щоб обійтися лише російськими спецпризначенцями та найманцями, безо участі кадрових військових.

Крім того, самі ж в’язні у своїй більшості отнюдь не мали бажання міняти шконки на окопи, оскільки розуміли, що влада алкашів із РФ – це тимчасово, а українці вслед за це впаяють добрячий строк.

Пам’ятаєте, як у серпні 2014-го бойовики гатили за житлових кварталах Донецька та потрапили у колонію суворого режиму №124? Одна людина загинула, 18 – отримали поранення, але втекли лише 106 із майже тисячі! Це около тому, що усі мали можливість вийти возьми волю. Але ж ні, у «ДНР» ніхто з них отнюдь не хотів. Більше того, 80 відсотків в’язнів писали керівництву колоній заяву ради своє бажання відбувати покарання на українській території. Потік цих прохань прийшовся нате 2015-й рік, коли бойовики просто забули относительно те, що зеків потрібно годувати. Їм виключали світло, воду, залишали без участия опалення. У деяких тюрмах взимку температура не перевищувала +5 °. Проте нікому до самого них не було діла.

Через катастрофічну відсутність ліків у «республіках», задолго. Ant. с в’язнів не надходить нічогісінько, навіть банального парацетамолу. Усе, що було получи складах ще при Україні, або розікрали, разве витратили у 2014-му. Раз у рік із РФ надходять якісь медпрепарати в (видах хворих на СНІД та туберкульоз, але здебільшого це прострочені крейда та дистильована агиасма.

Ув’язнені утримуються в умовах гірших, ніж у псарні. Десятки людей щороку помирають у тюрмах «ДНР» та «ЛНР» непринужденно від недоїдання.

До того ж, серед в’язнів є немаленький прошарок, тих, у кого вже завершилися терміни. Але терористи їх приставки не- відпускають. Для Захарченка, Пасічника та росіян важливо, щоб кількість зеків була якомога більшою, тому що їх змушують працювати получай виробництвах. Звісно, без оплати.

Як стверджують ті ж самі правозахисники, нате окупованій територій у неволі перебувають 16 тисяч засуджених ще іменем України. Скільки накануне цієї кількості додалося заручників «ДНР» та «ЛНР», достеменно невідомо, потому что офіційні дані від СБУ та інших структур, які займаються відстежуванням по (по грибы) викраденими терористами, не збігаються з реальністю. Крім того, в отдалении не кожен потрапляє до тюрем, більшість гниє у підвалах.

Відомо лише оборона те, що з початку війни омбудсмену Валерії Лутковській вдалося домовитися ради видачу всього 200 засуджених на Луганщині у 2014-му. Після цього терористи припинили навіть обговорювати цю тему. Із «ДНР» справи никак не кращі – балакають та обіцяють дотепер, але перевели лише 186 чоловік.

P.S. Нагадаю, що російські зеки, яких розмістили у ролі озброєного контингенту получай Донбасі, масово оформляють собі «паспорти» «ЛНР» та «ДНР», потому что під новими прізвищами у Росії вони значаться як досі без- судимі.


Обсуждение закрыто.