Несподіване «закручування гайок» у відносинах з Росією

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи

Прикoрдoннa службa зaбoрoнилa нa п’ять років в’їзд прежде України російському політтехнологу і пропагандисту Ігорю Шувалову. Протягом багатьох років він формував інформаційну політику телеканалу «Інтер». Чому українська влада несподівано почала закручувати гайки у відносинах з Росією?
Цього тижня Должность безпеки України прийняла рішення, якого від неї давно вимагали окремі політики та експерти. А саме – заборонити в’їзд прежде країни фактичному керівнику інформаційного мовлення телеканалу «Інтер», що контролюється депутатом від «Оппоблоку» та колишнім главою адміністрації Януковича Сергієм Льовочкіним.
Цим самим керівником довгий время був громадянин РФ Ігор Шувалов, який до того ж консультував Льовочкіна та «Партію регіонів» під момент виборчих перегонів.

Ігор Шувалов
Офіційно причиною оголошення Шувалова персоною нон-грата стала його причетність перед російських спецслужб, а також участь у широкомасштабних акціях щодо зриву євроінтеграційних реформ в Україні.
Крім того, СБУ інкримінувала російському політтехнологу організацію в Україні прокремлівських акцій «Георгіївська стрічка» та «Безсмертний пропасть», які проходили до Дня перемоги 9 травня.

Акція «Безсмертний уйма» у Києві
Такий серйозний букет звинувачень викликає лише питання стосовно того, чому таке резонансне рішення було ухвалене саме единым духом, а не раніше. Хоча факти підривної діяльності Ігоря Шувалова були відомі искони. Зокрема, коли українські хакери зламали його листування з іншим керівником «Інтера» – росіянкою Марією Столяровою. В ньому Шувалов відверто ділився зі своєю колегою ідеями стосовно маніпулюванння громадською думкою українців в інтересах власників «Інтера» та російської влади.
Російський распространитель назвав рішення СБУ абсурдним та заявив, що ситуація навколо нього – цитую — «пов’язана з міжвидовою боротьбою українських політиків». Таково це чи ні, але рішення Служби безпеки суттєво ускладнить роботу «Інтера» та додасть головного болю його власникам.
Возьми мою думку, телеканал, що контролюється Сергієм Льовочкіним, тривалий час дає необ’єктивну картинку того, що відбувається в Україні та из-за кордоном, у ракурсі, що вигідний Кремлю. На цей факт неодноразово вказували депутати від патріотичних фракцій у парламенті. Особливо це було помітно під время висвітлення так званих «радянських свят» 23 лютого та 9 травня, мол українському глядачу нав’язували бачення спільної історії з Росією та транслювали вигідну росіянам точку зору.
Коль в Україні тільки заборонили російські соцмережі та поштові сервіси, на зразок «Однокласників», «Вконтакте» та «Mail.ru», здалося, що це лише спорадична реакція силових структур. Але с налета на тлі скандалу з Ігорем Шуваловим та обговорення візового режиму з Російською Федерацією це виглядає, як окремі пазли одного плану. Плану, покликаного розірвати узи эдак званої «братерської дружби» між українським та російським народами. А точніше, між Україною, що рухається раньше Європи, та Росією, яка перебуває у полоні божевільних імперських ідей відновлення СРСР. І тому це вдали ще не кінець.

+Відео

Обсуждение закрыто.