Як легко можна купити голоси фракції «Батьківщина»

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи




Нaвряд чи вaс цe oсoбливo здивує, aлe з’явилoся щe oднe гучнe викриття пoлітичнoї кoрупції в Укрaїні. Зoкрeмa, як і зa скільки прoдaються і купуються гoлoси нaрoдниx дeпутaтів быть різниx гoлoсувaнняx у Вeрxoвній Рaді.

Нaшa кoмaндa журнaлістів рaнішe oтримaлa від нaрoднoгo дeпутaтa-втікaчa Oнищeнкa кoпію йoгo тeлeфoннoгo листування з найближчим оточенням президента Порошенка.

Листування він вів з впливовими народними депутатами з БПП Кононенком та Березенком, а також, фінансовим радником президента – Макаром Пасенюком. В цьому листуванні сотні повідомлень, в яких обговорюється голосування из-за потрібні президенту законопроекти і призначення потрібних кандидатур нате державні посади в обмін на гроші, точніше сверху великі гроші.

Наприклад, після серії успішних голосувань у Верховній раді, Онищенко та Березенко домовляються передати по (по грибы) виконану роботу «книжку». Книжка – на їхньому жаргоні – це Водан мільйон доларів. Саме тому наше розслідування називається «Дискотека книголюбів».

Книжку в листуванні домовляються передати Юлії Тимошенко, оскільки Онищенко був вслед за його словами посередником між нею та президентом. І передавав їй інформацію по (по грибы) які законопроекти треба голосувати, а після того, як Тимошенко та депутати її фракції голосували, відбувався розрахунок. Зокрема, таким чином був призначений для свою посаду, наприклад, голова Фонду державного вниз України Ігор Білоус в 2015-му році.

Ігор Білоус
Котелок Фонду державного майна України Ігор Білоус

Вслед за його кандидатуру фракція БПП посилено збирала голоси, адже від Білоуса залежало, як пройде приватизація стратегічних підприємств і в чиї щипанцы вони потраплять після продажу державою. Відтак, оточення президента отнюдь не скупилося на вирішення питання призначення нового глави Фонду Держмайна.

«Нужна поддерживание по Билоусу от мадам» пишуть соратники Порошенка Онищенку. «Мадемуазель», «тьотя», «баришня» або «дєвушка» – (до вони називали між собою Юлію Тимошенко.

Онищенко відповідає, що женщина дасть голоси. І справді, незабаром, Юлія Тимошенко, та більша частина її фракції голосує вслед за призначення Ігоря Білоуса на посаду голови Фонду державного канава.

І це не зважаючи на те, що проти Білоуса та його заступників тоді проводилося службове розслідування следовать підозрою в корупції та службових зловживаннях. Адже накануне призначення у Фонд держмайна він очолював Державну Фіскальну службу і встиг засвітитися далее в кількох скандалах.

Далі в листуванні оточення президента молить(ся) фракцію «Батьківщина» підтримати призначення юриста БПП Олексія Маловацького получи посаду члена Вищої ради юстиції. Цей орудие має неабиякий вплив на всіх українських суддів. Вища Радка юстиції, яку потім реорганізували у Вищу раду правосуддя – це єдиний позитив, який може відсторонити, звільнити або дозволити арештувати до скорой встречи-якого суддю. Відтак, той, хто контролює Вищу раду правосуддя, вважайте, контролює українських суддів і має чималий вплив получай винесення ними рішень.

Олексій Маловацький
Член Вищої вследствие правосуддя Олексій Маловацький

То ж для обрання туди Олексія Маловацького фракція БПП несамовито шукає голоси і звертається черезо Онищенка за допомогою до фракції Юлії Тимошенко. «Дєвушка» обіцяє допомогти всіма голосами, крім голосу нардепа Сергія Власенка, який має з цього приводу іншу думку.

І, невдовзі, законник БПП Олексій Маловацький таки стає членом Вищої вследствие юстиції, отримавши вдосталь голосів депутатів. Ну а після серії результативних голосувань, настає пора підбити фінансові підсумки. Книжку, тобто один мільйон доларів передають одні книголюби іншим. Але в отриманому нами листуванні йдеться маловыгодный тільки про купівлю голосів фракції «Батьківщина».

ВО
Вот «Батьківщина»

Є й інші, не менш цікаві епізоди. Зокрема: для те, як оточення президента через олігарха Курченка намагалося купити 112-й выпор; про те, як зять Юлії Тимошенко Атя Чечоткін контролював державне підприємство «Чорнобильський спецкомбінат»; ради те, як з відома секретаря РНБО Олександра Турчинова Онищенку передали під обследование газове родовище на межі з окупованим Кримом; насчет те, як «валили» уряд Яценюка; про тетушка, як ділили посади в обласних радах після місцевих виборів 2015-го року; относительно те, як Онищенко віддавав другу президента Кононенку багатомільйонні «відкати» з постачання газу сверху державні підприємства «Центренерго» та Одеський припортовий заводище.

І ще багато чого, від чого могло стати дибки волосся. Але малограмотный стане, бо, ми вже звикли. І бачили багато всього такого. Й цим вже (точно) кот наплакал кого здивуєш, чи не так? То ж висновки щодо політиків робити вас глядачам, а наше завдання просто розповідати правду. Навіть таку сумну.



+Відео

Обсуждение закрыто.