Постанова ВС від 27 лютого 2018 року справа №220118

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи

Вoзмoжнo ужe oбсуждaлoсь, нo интeрeснo, дaльнeйшee рaзвитиe сoбытий в подписка с принятиeм дaннoгo пoстaнoвлeния. Мoжeт ктo-тo уже сталкивался не то — не то обжаловал НУРы со ссылкой на данную постанову?
Скупо статья [link]
«… відсутність у контрагентів позивача матеріальних та трудових ресурсів никак не виключає можливості реального виконання ним господарської операції та безграмотный свідчить про одержання необґрунтованої податкової вигоди покупцем, оскільки залучення працівників є можливим вслед за договорами цивільно-правового характеру, аутсорсингу та аутстафінгу (оренда персоналу). Основні та транспортні засоби можуть перебувати в постачальника получи и распишись праві оренди або лізингу.
…Також судові інстанції обґрунтовано отнюдь не взяли до уваги посилання відповідача на наявну в нього податкову інформацію щодо контрагентів позивача як получай підставу для відмови в задоволенні позову, оскільки податкове законодавство безвыгодный ставить у залежність податковий облік (стан) певного платника податку-покупця від перебування його контрагента вслед за юридичною адресою, дотримання ним податкової дисципліни та правильності ведення податкового нежто бухгалтерського обліку. Тобто, у разі підтвердження реального характеру здійснених поставок та виконання послуг, як у даній ситуації, платник невыгодный може відповідати за порушення, допущені постачальником, якщо неважный (=маловажный) буде доведено його безпосередню участь у зловживанні цієї особи. Проте, посадовими особами Офісу великих платників податків ДФС під момент здійснення перевірки таких обставин не встановлено.» — Платник никак не відповідає за порушення постачальника -вопрос, а если точно по котрагенту уже есть рішення по ст. 205-1 УК? А словно в разрезе выполнения работ и реальности операций (если неважный (=маловажный) поставка, а подряд???)
Вобщем интересно мнение тех, который имеет суд практику по НУРам — эта постанова революционна:)))?
И в догонку — может у кого-в таком случае есть ссылка на реестр суд. решений, каким образом позволено рассрочить оплату суд. сбора при обжаловании в админ. суде вышеуказанного?
Админы — правдоподобно это в раздел проверок?

Обсуждение закрыто.