Звільнений за зловживання начальник «Львівської залізниці» поновився на посаді через суд

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи



Звільнeний зa рeзультaтaми рeвізії з пoсaди нaчaльникa «Львівськoї зaлізниці» Івaн Груник пoвeрнув сoбі рoбoту чeрeз камера. В oпублікoвaнoму 8 трaвня рішeнні Гaлицькoгo райсуду Львова вказано, що окрім негайного поновлення получи посаді Івану Грунику також мають виплатити 162,5 тис. грн из-за три місяці вимушеного прогулу.

Звільнили Івана Груника получи и распишись початку січня 2018 року. Тоді в. о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявляв, що підставою с целью такого рішення стали результати ревізії, а окрім того – що звільняти Груника «потрібно було раніше, оскільки Львівська філія Укрзалізниці лідирує из-за кількістю поломок і пожеж на поїздах».

Згідно з матеріалами суду, офіційною причиною звільнення Івана Груника из чего явствует нецільове використання майна. Після проведеної ревізії його звинуватили у грубому порушенні трудових обов’язків та фінансової дисципліни. Йдеться ради здачу в оренду нерухомого майна «Львівської залізниці» кроме підписаних договорів, а також без отримання орендної плати. Окрім цього у звинуваченнях фігурувало неналежне ведення бухгалтерського обліку та навіть викривлення даних фінансової звітності.

Втім, Іван Груник переконав суддів, що безвыгодный несе відповідальності за виявлені під час ревізії порушення, оскільки цими питаннями займалися двушник окремі підрозділи «Укрзалізниці», до яких він отнюдь не має відношення. Окрім цього він заявив, що череп правління «Укрзалізниці» не отримував повноважень одноосібно звільняти його з посади, ибо це є компетенцією цілого правління компанії.

У підсумку рассуждение повністю задовольнив позов Груника, зобов’язавши «Укрзалізницю» негайно поновити його получай посаді директора «Львівської залізниці» та компенсувати йому 162,5 тис. грн по (по грибы) пропущені з кінця січня робочі дні. Водночас «Укрзалізниця» ще має 30 днів интересах того, щоб оскаржити це рішення суду в апеляційній інстанції.

Додамо, що офіційно Іван Груник очолив «Львівську залізницю» у квітні 2017 року, а ще рік впредь до цього (з березня 2016 року) він був виконувачем обов’язків начальника «Львівської залізниці». У грудні 2017 року умный Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до «Укрзалізниці» з вимогою звільнити Івана Груника после відсутність вагонів із необхідними для завершення будівництва доріг матеріалами.


Обсуждение закрыто.