Курей на Львівщині забиватимуть з ім’ям Аллаха на устах

Автор: AdminGWP

Рубрики: Статьи



У сeлі Підгaйчики Зoлoчівськoгo рaйoну Львівщини вирoблятимуть xaляльну курятину, яку мoжнa спoживaти мусульмaнaм. Прo цe ZAXID.NET рoзпoвів Івaн Бaчинський, дирeктoр ТзOВ «Агроль», що почало будівництво у селі масштабного цеху для того забою курей.

Загальна площа ділянки, де розташують лана – 2 га, а сам забійний цех займатиме 6,5 тис. м2 . В один присест підприємство розпочало підготовчі роботи до будівництва.

«Ми будуватимемо забійний общество потужністю 4 тисячі голів на годину. Будівництво здійснюватися в чистій земельній ділянці, і проект адаптований під різні сертифікати, у тому числі халяль», — розповів Іван Бачинський.

Одна з основних вимог під миг проектування будівництва, за словами Івана Бачинського, полягала в тому, що после этого має бути встановлена кібла (вказівник напрямку у сторону Мекки). Окрім того, під минута забою кожної курки на цьому підприємстві промовлятимуть спеціальну молитву «Бісмілляхи Рахмані Рахим», що у перекладі з арабського означає «в ім’я Аллаха Милостивого і Милосердного».

Халяльна курятина если майже вдвічі меншою за звичайну, а коштуватиме дорожче. Її планують відправляти бери експорт в ісламські країни, зокрема, у Туреччину та країни Африки. Також курятина продаватиметься в Україні, зокрема у фірмовому магазині, який планують відкрити неподалік майбутнього виробництва. Сверху халяльній курятині буде відповідна наліпка «халяль», а під якою торговою маркою вона продаватиметься ще безграмотный відомо.

На українському ринку сьогодні можна купити халяльну продукцію чотирьох виробників курятини: «Наша Ряба», «Пан Курчак», «Знатна Курка» та «Золотко». «Наразі, сверху жаль, на жодному з пакувань не нанесено маркування «халяль», що пов’язано з упередженнями з боку рітейлерів», зазначає сайт український мусульман, тому прихильникам ісламу случаться визначати халялність курятини за адресами конкретних виробництв.

Зазначимо, що відповідно до самого стандартів сертифікації «халяль», курка повинна бути здоровою, а забій повинен проходити швидко, безболісно і си, аби інші тварини цього не бачили. Окрім того, тварину категорично далеко не можна колоти антибіотиками та гормонами.

Згідно з даними бізнес-платформи YouСontrol, ТзОВ «Агроль» належить львів’янину Федіру Шопському. Підприємство займається розведенням птиці, і має кілька птахофабрик получи Львівщині.


Обсуждение закрыто.